Press ESC to close

Markthal Didam

De bouw van de markthal werd gestart in 1951. De markthal is ontworpen door gemeentearchitect P.A.T Smulders. Het ontwerp is gebaseerd op de Delftse School. De eerste steen werd gelegd door toenmalig burgemeester De Leeuw.

In eerste instantie was de markthal bedoeld voor de veemarkt en dan met name de handel in varkens. De handel van varkens werd al snel gecombineerd met de verkoop van kleding. Na 1974 ontstond een meer multifunctioneel gebruik van de markthal. Met het multifunctionele gebruik wordt ingespeeld op de behoefte van de consument. Iedere week vindt in de markthal op vrijdag de weekmarkt plaats. Marktlieden verkopen verse producten zoals levensmiddelen, bloemen en kleding. Tevens vinden er in de markthal evenementen en shows plaats.

In 1954 werd de markthal uitgebreid. Vier jaar later vond de tweede uitbreiding plaats en werd de kleine hal gebouwd. In 1974 kwam een einde aan de handel van varkens in de markthal. Vanaf 2007 is de markthal een gemeentelijk monument.

De markthal is in 2010 volledig gerenoveerd. Aan de markthal zijn aanpassingen verricht waardoor de markthal als historisch pand nog jaren meekan. In 2018 is de binnenverlichting vervangen voor Ledverlichting en is een glasvezel aangelegd met wifi-mogelijkheid.

Contact

Markthal Didam
Marktplein 3
6942 AA Didam
info@markthaldidam.nl
www.markthaldidam.nl